“Anne Şehir” projesi hayata döndürdü

“Anne Şehir” projesi hayata döndürdü

Karamürsel’de yaşayan 59 yaşındaki Gülşen Taşçı, yaşadığı hastalıklardan sonra yürüyemez, konuşamaz hale geldi. Yaşadığı ameliyatlar, kanser nedeniyle gördüğü kemoterapi ve radyoterapi durumunu daha da zorlaştırdı. Doktorların umudunu kestiği Taşçı, ilacını ‘Kocaeli Anne Şehir’ projesinde buldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Kadın ve Aile Şube Müdürlüğünce yürütülen ‘Kocaeli Anne Şehir’ Projesi annelerin hayatını değiştiriyor. ‘Kocaeli Anne Şehir’ projesiyle hayatı değişen insanlardan biri de Karamürsel’de yaşayan 59 yaşındaki Gülşen Taşçı.

Karamürsel’de yaşayan Gülşen Taşçı, 2008 yılında rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Doktorlar Taşçı’nın karaciğerinde 17 cm tümör olduğunu tespit etti. Ameliyat esnasında safra kesesi alındı, Akciğeri tümörden temizlendi. Taşçı’nın ameliyatta bağırsağın bir bölümü alındı. Ameliyatın ardından tedavisi devam eden Taşçı’ya kemoterapi ve radyoterapi uygulanmaya başlandı.Tedavileri devam eden Taşçı, bu kez grip aşısından rahatsızlandı. Aşıdan 2 gün sonra rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Taşçı’nın akciğerlerinin zedelendiği tespit edildi. Taşçı, tedavi için dolaştığı doktorlardan çare bulamadı.Tedavi gördüğü sırada kortizon ilaçları verilen yaşlı kadın nefes almakta güçlük çekmeye başladı. Kendi ihtiyaçlarını bile karşılayamaz hale gelen Taşçı, işaretlerle kendini ifade eder duruma geldi. Tekrar hastaneye kaldırılan Taşçı’nın tetkikler sonucu ciğerlerinin bittiğini söylenerek yaşayamayacağı belirtildi.
Doktorların yaşayamaz demesine aldırış etmeyen 59 yaşındaki Gülşen Taşçı, yaşam sevincini kaybetmedi. Sağlığı için bir arayış içine giren Taşçı’nın yolu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Kocaeli Anne Şehir’ projesi ile kesişti. ‘Kocaeli Anne Şehir’ ailesine katılan Taşçı, yaşama sevinci ile aradığı tedaviyi buldu.

“DOĞRU NEFES ALIYORUM”
‘Kocaeli Anne Şehir’ projesiyle spora başlayarak düzenli bir şekilde hastalıkların üzerine gitmeye başlayan Taşçı, spora başladı. Uzman eğitmenler nezaretinde spor yapan Taşçı; “Bu tesiste ortamın bana verdiği huzur ve mutlulukla yapamam dediğim hareketleri yapmaya başladım. Spora başlama amacı doğru nefes almak ve sinirleri canlandırmaktı. Spor yapmaya başladıktan sonra daha rahat nefes almaya başladım” dedi.

Sizlere en iyi bilgiyi sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız. Anladım